مقالات سایتیم

چگونه نیازهایتان را به طراح وب سایت تان بگویید

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

صحبت کردن با یک طراح وب سایت می تواند یکی از سخت ترین قسمت های کار طراحی وب سایت تان باشد چرا که وقتی صحبت از جزییات طراحی سایت به میان می آید، شما و طراح وب سایت تان به یک زبان مشترک صحبت نمی کنید. این مقاله به شما خواهد گفت چطور ایده هایتان را به طراح وب سایت تان منتقل کنید.

بسیار خوب، شما تصمیم گرفته اید تا از یک طراح حرفه ای در طراحی وب سایت تان کمک بگیرید. شما وقت کافی صرف کرده اید تا فرد مورد نظر یا شرکت طراحی سایتی را پیدا کنید که معتقد هستید سایتی بینظیر و خارق العاده ای را برایتان خواهد ساخت که دنیای تجارت و اینترنت تا به حال نظیر آن را ندیده است.

ولی بعد چه؟ توضیح طرحی که در ذهن دارید به طراح سایت تان، می تواند روندی فوق العاده مایوس کننده باشد. شما متوجه خواهید شد که تبدیل ایده هایتان به کلمات گفتاری و نوشتاری، کاری بسیار مشکل می باشد. عملا در بیشتر حالات، این مشکل، بزرگترین مانعی است که میان شما و سود نهایی قرار دارد. مهم نیست طراح وب سایت تان به چه میزان مهارت دارد، چنانچه نتوانید با زبان صحیحی با طراح وب سایت تان تعامل برقرار کنید، طراح سایت تان قادر نخواهد بود تا از استعدادهای خود در طراحی استفاده کند.

دو حالت ممکن است برای شما اتفاق افتد:
۱٫ شما می دانید چه مطالبی را می خواهید در وب سایت قرار دهید ولی نمی دانید به چه روشی آنها را به بازدید کنندگانتان نشان دهید.
۲٫ شما می دانید چه مطالبی را می خواهید در وب سایت تان قرار دهید، و طرح آن را نیز در ذهنتان دارید، ولی نمی دانید چطور آن را پیاده سازی کنید.

در هر دو حالت، شما نیاز به توضیح آنچه در ذهنتان هست به طراح وب سایت تان دارید. اگرچه اکثر مردم ممکن است با خواندن دو حالت فوق، فکر کنند که حالت دوم، شرایط بهتری می باشد نسبت به شرایط اول، ولی تجربه واقعی نشان می دهد عکس این موضوع صحیح است. دادن آزادی کامل به طراح وب سایت و نظارت شما تنها بر مطالب سایت، معمولا بهترین کاری می باشد که می توانید انجام دهید. شما متوجه خواهید شد که توضیح کلی از وب سایت تان، مثلا اینکه سایت تان در مورد فروش محصولات است یا یک سایت شخصی و تفریحی، بسیار راحتتر از آن خواهد بود که از وی بخواهید رنگهای طرح را معتدل تر کند یا آنکه جسمی غیر قابل تعریف، در هدر سایت تان قرار دهد.

راه حل این مشکل چیست؟

در عمل برای هر دو حالت، پیشنهاد من به شما این است که از یک روش استفاده کنید ولی قدری آن را اصلاح کنید. چنانچه وب سایتی را میشناسید که همه آنچه را که شما می خواهید دارد، یا شبیه به آنچه که شما می خواهید می باشد، در اینصورت اطمینان حاصل کنید که آدرس آن سایت را حتما به طراح وب سایت تان ارائه دهید. با اینکار به طراح وب سایت تان خواهید گفت چه چیزی در ذهن دارید. شما و طراح وب سایت تان به یک چیز نگاه خواهید کرد ولی از دو زاویه متفاوت. درنتیجه بهتر است که به طراح وب سایت تان در صورت امکان، بیش از یک وب سایت را بعنوان نمونه نشان دهید. هرچه وب سایت های بیشتری بیابید که مشابه آن چیزی هستند که شما می خواهید، طراح وب سایت تان بهتر می تواند بفهمد که شما چه چیزی می خواهید.

این روش بسیار راحتتر و پر بازده تر از روشی است که شما سعی در بیان خواسته هایتان به روش فنی دارید. این احتمال نیز وجود دارد که نتوانید وب سایتی را بیابید که شامل همه آن مشخصه هایی باشد که شما نیاز دارید. به هر حال، اگر چنین وب سایتی وجود می داشت، دیگر نیازی به تولد وب سایت شما وجود نداشت. در این حالت، از چندین وب سایت بجای یک وب سایت برای بیان ویژگی هایی که می خواهید سایت تان داشته باشد استفاده نمایید. بررسی در این مورد و یافتن وب سایت یا سایت هایی که مشابه خواسته های شما هستند، بعدا کمک بزرگی در بیان آنچه در ذهن دارید به طراح وب سایت تان می کند تا وی را در مسیر صحیح هدایت کنید.

خواسته های خود را بگویید و به پاسخها گوش فرا دهید

با توجه به اینکه این شما هستید که می بایست نیازهای خود را به طراح وب سایت بیان کند، پس خود را عادت دهید در برخی از اوقات به سخنان او نیز گوش فرا دهید. وقتی وی از اصطلاحات فنی استفاده می کند، معنی آنرا از وی بپرسید. وقتی جلسه ای را با وی به اتمام می رسانید، مطمئن باشید که همه چیز را هر دو طرف بخوبی متوجه شده اند. بیاد داشته باشید که هنگامیکه طراح وب سایتی از درجه حرارت یک رنگ حرف میزند، در مورد پیش بینی دمای هوای روز آینده حرف نمی زند. بیاد داشته باشید که شما از طراح وب سایت استفاده می کنید چون نیاز به سایتی حرفه ای دارید و خودتان نمی توانید آنرا بسازید. درنتیجه، وقتی طراح وب سایت تان به شما می گوید چیزی که می خواهید کار نخواهد کرد یا بهترین راه رسیدن به هدفتان نمی باشد، به حرف وی اعتماد داشته باشید. به هر حال شما بخاطر مهارت طراح وب سایت به وی پول می دهید. سعی نکنید به وی بگویید چطور کارش را انجام دهد.

بسیار نرمال خواهد که بخواهید طراح سایت تان در هر مرحله پیش از انجام هر مرحله از شما اجازه بگیرد بطوریکه بتوانید به وی بگویید هدف مرحله قبلی هنوز تمام نشده است. همچنین، چنانچه واقعا از بخشی از طراحی خوشتان نمی آید و می خواهید که تغییر کند، خیلی فوری به طراحان بگویید. نگذارید همه چیز تمام شود و سپس تصمیم بگیرید که بگویید از فلان چیز خوشتان نمی آید.

جمله آخر در مورد قیمت

شما با آنچه که در طراحی وب سایت نیاز به انجام است موافقت کرده اید و طراح وب سایت شما نیز قیمتی را به شما داده است. تغییرات کوچک و باگ ها نیز در این قیمت در نظر گرفته شده اند. ولی، تغییرات بزرگ دیگر یا اصلاحات در طراحی در این قیمت در نظر گرفته نشده اند. اطمینان حاصل کنید قراردادتان چه چیزی را شامل می شود، و نیز پس از ارائه کامل سایت، چه میزان تغییرات پس از آن رایگان می باشد.
برای ساخت و طراحی وب سایت خود می توانید با ما تماس بگیرید. برای ارسال درخواست خود اینجا کلیک نمایید.

ادامه...

انتخاب مفهوم در محصول چیست؟

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

یکی از اجزا مهم توسعه یک محصول انتخاب مفهوم یک محصول در میان مفاهیم گوناگون است از این رو در نخستین گام برای آنکه بدانیم چگونه یک مفهوم را از میان مفاهیم متعدد برگزینم تعدادی پرسش مطرح می کنیم که پاسخگویی به آن ها راهنمای عمل شما در انتخاب مفهوم خواهد بود. این پرسش ها عبارت اند از:

با در نظر گرفتن این امر که طراحی ها هنوز چندان کامل نیستتند، تیم چگونه می تواند بهترین مفهوم را بر گزیند؟

چگونه می توان تصمیمی گرفت که مورد استقبال همه گروه قرار گیرد؟

چگونه می توان جنبه های مطلوب مفاهیم ضعیف را شناسایی نموده و مورد استفاده قرار داد؟

چگونه می توان فرآیند تصمیم گیری را مستند سازی نمود؟

اگر بخواهیم یک تعریف از توسعه محصول ارائه دهیم عبارت است از:

انتخاب مفهوم به فرآیند ارزیابی مفاهیم با در نظر گرفتن نیازهای مشتری و سایر معیارها، مقایسه نقاط ضعف و قوت نسبی مفاهیم و انتخاب یک یا چند مفهوم برای بررسی بیشتر،آزمایش و توسعه اطلاق می شود. به عبارت دیگر انتخاب مفهوم در واقع فرآیند کاهش و کم کردن حجم بدیل های مفهوم پس از بررسی دقیق انتخاب مفهوم همگراست، اما به طور مداوم تکرار می گردد و ممکن است مفهوم برجسته ای در همان ابتدای امر ایجاد نکند.

شما برای آنکه بتوانید ازمیان مفاهیم متعدد دست به انتخاب یک مفهوم بزنید می توانید از رویه های گوناگون استفاده نمایید:

تصمیم بیرونی:مفاهیم به منظور اتنخاب مشتری ، مراجع، یا فرد دیگری برگردانده می شوند.

قهرمان محصول: یکی از اعضای با نفوذ و تاثیرگذار تیم توسعه محصول، مفهومی را براساس ترجیح شخصی انتخاب می کنند.

شهو: مفهوم به واسطه احساسی که القا می کند ، انتخاب می شود. در این روش از معیارهای آشکار یا موازنه استفاده نمی شود.

رای گیری چندگانه: هر کدام از اعضای تیم به چندین مفهوم رای می دهد. مفهومی که بیشترین را از آن خود نماید، انتخاب می شود.

دلایل موافق و مخالف: تیم ، نقاط قوت و ضعف هر کدام از مفاهیم را فهرست کرده و بر پایه نظر کل گروه، مفهومی را انتخاب می نماید.

در این مقاله شما را با مفاهیم مقدماتی انتخاب مفهوم آشنا نموده یم که یکی از گام های مهم و جدانشدنی در توسعه یک مفهوم است. آشنایی هر چه بیشتر با انتخاب مفهوم به شما کمک خواهد کرد که در توسعه محصولات با موفقیت بیشتری عمل نمایید.

ادامه...

تکنولوژی چیست؟

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

تکنولوژی یا فناوری عبارت است از مجموعه ای متشکل از اطلاعات، ابزارها و تکنیک هایی که از علم و تجربه عملی نشأت گرفته اند و در توسعه، طراحی، تولید و به کارگیری محصولات، فرایندها، سیستم ها و خدمات مورد استفاده قرار می گیرند.

تعریف جامع تکنولوژی عبارت است از “مجموعه ای متشکل از اطلاعات، ابزارها و تکنیک هایی که از علم و تجربه عملی نشأت گرفته اند و در توسعه، طراحی، تولید و به کارگیری محصولات، فرایندها، سیستم ها و خدمات مورد استفاده قرار می گیرند “.(۱۹۸۹ Abetti)
در فرهنگ نامه ویکیپدیا فناوری یا تکنولوژی شگردها وبه کاربردن ابزارها، دستگاه‌ها، ماده‌ها و فرایندهایی گره گشای دشواری‌های انسان تعریف شده است.

تکنولوژی چیست

تکنولوژی چیست

این تعریف برخی مفاهیم کلیدی مرتبط با تکنولوژی و نقش آن ها را در رقابت روشن می سازد :

الف) تکنولوژی در قالب محصولات و نیز فرایندها یا روش های مورد استفاده در خلق محصولات و خدمات جدید متبلور می شود؛

ب) تکنولوژی اطلاع یافتن از چگونگی به کارگیری دانش علمی و مهندسی برای دستیابی به نتایج عملی یعنی محصولات، فرایندها و خدمات یا دانستن چگونگی دستیابی به نتایج عملی بر اساس تجربه است؛

ج)  تکنولوژی باید همراه با علم و تجربه عملی(تکنیک) انجام شود . از آنجا که این واژه ها اغلب به طور مناسب به کار گرفته نمی شوند در اینجا به منظور تسهیل فهم آ ن ها، تعاریف مربوط ارائه و تشریح می شوند : علم، دانش عام با هدف افزایش دانایی ما درباره طبیعت و جامعه است که بر اساس ثبات و توانایی آن در توضیح و پیش بینی پدیده ها، مورد پذیرش عموم قرارگرفته است . تکنولوژی، دانشی عام با هدف شناخت راه حل های عمومی برای مسائل خاص است که بر اساس توانایی کاربرد مؤثر آن پذیرفته شده است . تکنیک، دانشی خاص است که هدف آن حل مسائلی ویژه است که به صورت موردی و بر اساس تناسب واقعی و مستقل از دانش مربوط به اصول عمومی زیرساختی آن، مورد پذیرش قرار می گیرد . بنابراین می توان گفت علم، تکنولوژی و تکنیک صور ت هایی از دانش هستند که می توانند بر اساس سطوح عمومیت یافتن، اهداف و پذیرش از یکدیگر متمایز شوند . علم و تکنولوژی هر دو صور ت هایی از دانش عمومی به شمار می روند به طوری که دانش آن ها در سطح بالاتری از دانش کاری پایه قرار دارد . تکنیک، صورتی از دانش خاص است و می توان آن را مهارت حل مسأله بدون اطلاع از اصول زیرساختی دانست . پذیرش نیز بر اساس معیارهای متفاوتی صورت می گیرد به طوری که علم هنگام پذیرش جامعه علمی هویت پیدا می کند درحالی که تکنولوژی و تکنیک در صورت حل مسائل خاص و دستیابی به اهداف عملی به رسمیت شناخته می شوند . شرکت ها به دلیل ارتباط تکنولوژی و تکنیک با نتایج عملی، به درگیری در این مقوله ها علاقه مند هستند؛

ابعاد فناوری

ابعاد فناوری

 

د) برای ایجاد و توسعه تکنولوژی دو فرایند مشخص می توان در نظر گرفت . از یک سو، فرایندی که از دانش علمی آغاز می شود و کاربردهایی عملی به دنبال دارد و از سوی دیگر، فرایندی که با گردآوری دانش تجربی آغاز شده است و از طریق عمومیت بخشیدن، به ایجاد تکنولوژی منجر می گردد؛

ه) از دیدگاه تجاری، تکنولوژی به خودی خود مطلوب نیست مگر آنکه با اهداف نوآورانه ارتباط داشته باشد؛

و) تکنولوژی، علم و تکنیک همگی صورت هایی از دانش صریح و متبلور هستند . در شرکت ها، همچنین صورت هایی از دانش ضمنی وجود دارد نظیر دانشی که در میان مردم، سیستم های مدیریتی، فرهنگ و ارزش ها متبلور شده است که واضح نیستند اما عاملی کلیدی برای حل مشکلات و دستیابی به نتایج به شمار می روند .

ادامه...

نکات کلیدی در طراحی مفهومی یک محصول

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

تجزیه کیفیت و مفهوم: مبنای نظریه تشکیل دهنده شیوه انتخاب مفهوم این است که معیارهای انتخابی و نیازهای مشتری (به لحاظ کاربرد ) را بتوان به صورت مستقل ارزیابی نمود و اینکه کیفیت مفهوم برابر با مجموع ویژگی های مفهوم در زمینه هر کدام از معیارها می باشد.این احتمال وجود دارد که برخی از مفاهیم محصول به آسانی به مجموعه ای از معیارهای مستقل تجزیه شود و یا انکه ارتباط دادن عملکرد مفهوم در زمینه معیارهای مختلف به کیفیت کلی مفهوم کار دشواری باشد.
معیارهای انتزاعی و ذهنی: برخی از معیارهای انتخاب ، بویژه معیارهای مربوط به زیبایی شناختی ، بسیار انتزاعی هستند و انتخاب بدیل صرفا براساس معیارهای انتزاعی باید به دقت صورت گیرد.در حالت کلی باید گفت قضاوت جمعی تیم توسعه ، بهترین شیوه برای ارزیابی مفاهیم در ابعاد انتزاعی نیست. بلکه تیم باید بدیل را به ۳ یا ۴ مورد که داده و سپس نظرات مشتریان نمونه را که از بازار انتخاب هدف محصول انتخاب شده اند را جمع آوری نمایند که احتمالا این کار از طریق مدل ها یا نمونه های استفاده شده جهت نشان دادن مفاهیم صورت می گیرد.

تسهیل بهبود مفاهیم: شاید تیم بخواهد در حین بحث در مورد امتیاز هر کدام از مفاهیم، به ویژگی های بارز مفاهیم چه مثبت چه منفی توجه داشته باشد. در این مرحله شناسایی هر کدام از ویژگی های که بتوان آن ها را در مورد مفاهیم دیگر اعمال نمود و همچنین موضوعات قابل بررسی جهت بهبود مفهوم امری مفید خواهد بود.

زمان لحاظ کردن هزینه: اکثر معیارهای انتخاب برگرفته از نیازهای مشتری هستند اما سهولت انتخاب و هزینه تولید جز نیازهای مشتری نمی باشند. تنها دلیل توجه مشتریان به هزینه تولید ،حد پایین قیمت فروش را تعیین می کند.

انتخاب مولفه های مفاهیم جمع شده: برخی از مفاهیم در حقیقت مجموع چند مفهوم ساده تر هستند. در صورتی که تمامی مفاهیم تحت بررسی ، شامل انتخاب هایی از یک مجموعه ساده تر متشکل از معیارهای ساده تر می باشند. می توان مولفه های ساده تر را در ابتدا و به نحوی مستقل قبل از ارزیابی مولفه های پیچیده تر مورد ارزابی قرار داد.

بکارگیری انتخاب مفهوم در کل فرآیند توسعه: اگر چه در طول فصل تاکید ما بر به کارگیری روش برای انتخاب مفهوم محصول پایه ای بود، اما فعالیت اتخاب مفهوم بارها بارها در بسیاری از سطوح دقیق در فرآیند طراحی و توسعه مورد استفاده قرار می گیرد.

فرآیند انتخاب مفهوم محصول می تواند برای انتخاب مفهوم اصلی مورد استفاده قرار گیرد.در نهایت، می توان انتخاب مفهوم را در دقیق ترین سطوح طراحی و تصمیم گیری مثل انتخاب رنگ و مواد به کار برد.

ادامه...

فناوری از علم تا عمل

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

هر روزه اخبار متعددی در حوزه علم و فناوری از طریق رسانه های متعدد در کشور منتشر می شود تا رسالت خبری حوزه فناوری که همان آگاهی عموم جامعه از فناوری و علم روز دنیا است برآورده شود. این رسانه ها مردم را از آخرین نوآوری و تحولات علمی و آخرین اخبار بازار فناوری آگاه می سازند بی خبر از آنکه عدم عمیق شدن در مباحث فناوری باعث پروش عقیم خبر در این حوزه و عدم انتقال کیفی مباحث فناوری می گردد.
یکی از این نکاتی که ذهنم را مشوش می کرد و باعث شد تا مقاله ای بنویسم که باعث آگهی بیشتر همکاران و خوانندگان در حوزه فناوری و علم شود تا زین پس کسانی که در این حوزه قلم می گسترند با دقت و تیزبینی بیشتری قلم را در دست گیرند و کسانی که در قالب خواننده، این اخبار و یافته های علمی را مطالعه می کنند به گونه ای حرفه ای بر آن بنگرند، این بود که ما در عرصه علم و فناوری تا چه حد عرصه علم تا عمل را درک کردیم تا اخباری را انتشار دهیم که باعث گسترش افکار متخصصین و ارباب رسانه فناوری شود تا علاوه بر آگاهی عمومی بتوانیم به صورت عملیاتی وارد عرصه فناوری شده و به جان مایه آگاهی فناورانه که همان توسعه کارآفرینی فناورانه است دست یابیم.

در نقاط مختلف دنیا، محققان بسیاری در بسیاری از پژوهشکده ها و موسسات دانش بنیان همچون دانشکده ها مشغول به تحقیق و بررسی و به چالش طلبی مباحث علمی هستند تا بتوانند به یافته های علمی بهتری دست یابند و از این دریچه، با بکارگیری این یافته ها و کاربردی سازی آن در قالب محصول و خدمات، وسایل آسایش عموم را فراهم سازند . اما برای اینکه بتوانیم علم را به عرصه عمل بکشانیم، یعنی بخواهیم علم در قالب محصول و خدمت نمایانگر شود، باید از پله فناوری عبور بنماییم. در این میان باید دانست که خاستگاه علم و به طور اخص دانش موسسات دانش بنیان است، از سوی دیگر خواستگاه عمل که همان محصول و خدمات می باشد بازار است و برای اینکه ارتباط مناسب بین دانش تولیدی و تولید محصولات و خدمات مورد نیاز مشتریان برقرار کنیم، ابتدا باید پلی از دانش به فناوری و سپس پلی از فناوری به خدمت و محصول بزنیم. پلی که ارتباط فناوری و دانش را برقرار می کند به عنوان انتقال عمودی فناوری نامیده می شود و پلی که ارتباط فناوری را با محصول و خدمات برقرار می کند تحت عنوان تجاری سازی تعریف می شود. حال می بینیم که براستی مشاهده می شود، شکافی عمیق حقیقتاً در سر این دو پل، یعنی انتقال فناوری و تجاری سازی فناوری وجود دارد، نخست آنکه بین موسسات دانش گستر آکادمیک و تولید کنندگان عرصه فناوری، ارتباط لازمه محیا نیست و نیاز به افزارها از نوع سخت و نرم اجتماعی داریم تا این تعامل برقرار شود، که در واقع اینجا یکی از نقاطی است که حوزه خبرگزاری فناورانه باید وارد عمل شود و کارشناس علم فناوری با قلم خود این اخبار را انعکاس دهد، دومین شکاف در پل تجاری سازی است، یعنی علمی که به صورت فناوری به کاربرد در آمده و نمونه اولیه از محصول و خدمت تعریف شده است، اکنون به ارزش زایی مادی و غیر مادی دست یابد و باز باید نقش کارشناسان قلم فناوری را متذکر شود که همان طور که برای شرکت هایی همچون گوگل و فیس بوک و مایکروسافت دست به ایثار می زنند و بخش گسترده ای از اخبارشان را به آن ها اختصاص می دهند، برای تجاری سازی فناورانه در جامعه ایرانی نیز دست به ایثار اجتماعی زده و چنین محصولات و خدماتی را به جامعه معرفی نمایند. هر چند که علاوه بر رسانه ها و خبرنگاران و کارشناس نیاز به افزار های دیگری در این حوزه است تا بتوانیم به طور گسترده و عمیق آنچه را که لازم است انجام دهیم، تا به فناوری های بومی سازی شده دست یابیم، از جمله تصویب قوانین کپی رایت و مالکیت معنوی اثر، فراهم سازی زیر ساخت های فناوری، گسترش فرهنگ ایجاد استارت آپ ها در کشور و دیگر عوامل که از حوصله این مقاله خارج است و در مقالات دیگر به بررسی این مباحث می پردازم. فقط این که در این مقاله سعی شد نگاهی به فناوری از عرصه علم تا عمل با برجسته سازی نقش رسانه ها و قلم بدستان فناوری انداخته شود.

ادامه...

چگونه یک ایده خوب برای یک وب سایت بیابیم؟

۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۲

اینکه بخواهیم یک وب سایت داشته باشیم کار مهمی نیست شما می توانید به طور مجانی یا با صرف چندین میلیون یک وب سایت داشته باشید اما پیش از اینکه وارد این مرحله یعنی طراحی سایت شوید شما باید چند گام ضروری بردارید که بسیار مهم در موفقیت شما در بیزینس اینترنتی شما خواهد بود. ابتدا به ایده هایتان باید فکر کنید یعنی پیش از اینکه وب سایتتان را ایجاد نمایید باید یک مجموع ایده فراهم کنید برای یافتن ایده می توانید از منابع مجازی و غیر مجازی استفاده کنید برای نمونه در فضای غیر مجازی ممکن است کسب و کاری به صورت سنتی در حاال انجام شده است اما نمونه مجازی آن در فضای وب وجود ندارد شما می توانید با کمی گشت و گذار و دقت و ریزبینی ایده مورد نظرتان را بیابید برای مثال سایت های فروش لپ تاپ،موبایل و غیر چند سال پیش نبودند و افراد برای خرید به طور سنتی به فروشگاه های فیزیکی رجوع می کردند تعدادی افراد با ریزبینی و دقت کسب و کار سنتی فروش موبایل و سایر گجت ها را وارد فضای مجازی نموده اند (مثل سایت دیجی کالا) خوب صد البته این ایده الان یه ایده تکراری و باید پی ایده جدیدتر بگردیم. آنچه بیان کردیم تنها یک نمونه از انتقال و تبدیل کسب و کار سنتی به کسب و کار مدرن و در واقع حرکت از فضای غیر مجازی به مجازی است.

سایتیم

ایده خوب برای یک وب سایت

یکی از جاهای دیگر که می توانید ایده خوب بیابید فضای مجازی و از طریق وب گردی است ولی باید کمی زبان انگلیسی تان خوب باشد ولی حتی اگر زبانتان خوب نبود نا امید نشوید شما با صرف کمی وقت بیشتر می توانید یک ایده خوب بیابید دلیل اینکه می گویم در سایت های خارجی ایده تان را بیابید این نیست که وبگردی فارسی جای خوبی برای یافتن ایده نیست ولی بطورکلی فضای وب گردی فارسی دارای خلاقیت و نوآوری لازمه نیست مثلا ما به طور کلی هیچ سایتی نداریم که در فضای فارسی برای اولین بار چیز جدیدی را عرضه کند و موفقیت لازمه را بدست آورد. اما فضای سایت های انگلیسی زبان بسیار برای این امر مناسب است. حال دوستان باید جستجو را در فضای وب شروع نمایید و به این نکته توجه نمایید بسیاری از سایت های محبوب فارسی امروزی نمونه انگلیسی داشته اند که پیش از این بسیار موفق بوده اند ولی موفقیت لازمه دست یافته اند اما به این امر توجه داشته باشید نمونه سایت چند زبانه که در دنیا محبوب هستند سایت های نمونه فارسی آن ها نتوانسته اند موفقیت لازمه را بدست آورند (مثل سایت فیس بوک) علت این امر این است که سایت های چند زبانه امکان فارسی را با خود به همراه دارند البته سایت های بلاگی در این مورد استثنا هستند.

برای آنکه در فضای وب انگلیسی یک ایده خوب بیابید می توانید ابتدا حیطه مورد علاقه تان را انتخاب کنید و سپس سایت های مشابه آن را در موتور های جستجو بیابید همچنین سایت های اجتماعی مثل ۷billionideas جای خوبی برای یافتن ایده است البته تو زمینه های مختلف تو این سایت میشه ایده جستجو کرد. در ضمن آنکه می توانید به سایت های ایده های جدید ، سایت های معرفی وب سایت های رفته و از آن ها الگو های لازم را در یابید.

مواردی که گفتم برای دست یافتن به ایده های خوب برای ایجاد یک وب سایت بسیار مهم است اما یک گام مهم مانده است اینکه اگر خیلی فرد خلاقی نیستید از ایده های ترکیبی برای ایجاد سایتتان استفاده نمایید. شما می توانید با ترکیب ایده دو یا چند سایت به ایده نابتری برای ایجاد سایتتان دست یابید مثل ایجاد سایت خبری همراه با بخش های دانلود ویژه مثل سایت Cnet که نمونه خوبی در این مورد است که علاوه بر بخش خبری در بدنه اش بخش دانلود ایجاد کرده است.

 

ادامه...